Tingbøker

Digitalarkivet har lagt ut bilder av tingbøkene fram til ca 1800. Arbeidet skal videreføres med tingbøker også etter denne dato.

Er det noen som vet om en eller annen form for register eller indeksering av de sakene som ble tatt opp, som f.eks. hvem som var tiltalt og hva forbrytelsen gjaldt? I slektsgranskermiljøet er vi jo vant til å tråle arkiv og evt. lage registre selv, men man kan jo slippe å gjøre dobbeltarbeid? Jeg har begynt så smått med Ranen (i Helgeland) for år 1779 (ikke rare greiene!). Har ikke riktig tenkt ut formen på dette ennå, så foreløpig har jeg alt i en tekstfil. Jeg har prøvd å lage en database i Open Office, men jeg er ikke venn med systemet (ennå).

Det tar veldig lang tid å leite etter eventuelle referat fra en sak man antar skal ligge der. Et register hadde vært fint.

This entry was posted in Slektsgransking. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>