David Jacobsen, misjonær på Madagaskar

David Jacobsen ble født 1844 på Brendmoen i Korgen. Faren var fra Bollermoen, nabogården til der jeg bor, og mora var fra Hellbekkmoen, nabogården til Korgen. Jeg hadde aldri hørt om han, enda jeg bor midt imellom.
En stipendiat fra Madagaskar skriver masteroppgave i Stavanger om David Jacobsen, og han var på besøk i Korgen like etter påske i år. Jeg fikk høre tidsnok om dette besøket og det møtet som skulle være på menighetshuset, men jeg kjente ikke min besøkelsestid og gikk ikke dit. Det kunne jeg angre på. Der kunne jeg ha fått mange opplysninger som jeg etterpå måtte slite litt for å få tak i.
David dro til Madagaskar i 1874, ble der i 40 år, og var bare hjemme to ganger. Han bodde sine siste år på Grefsen i Kristiania og døde i 1923.
Alt dette står det ikke et ord om i Hemnes gård og slekt. Det er synd. Men desto artigere for meg som fikk lov å «forske» litt. Så ble det også en artikkel om han i medlemsbladet til Rana slektshistorielag, «Våre Forfedre».

This entry was posted in Slektsgransking. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>